De bekendste soorten gevelbekleding

Wordt jouw gevel binnenkort gerenoveerd en ben je op zoek naar een passende vorm van gevelbekleding? Er zijn verschillende soorten gevelbekleding verkrijgbaar en elk soort gevelbekleding kent zijn eigen voordelen en nadelen. Welk soort gevelbekleding de beste keuze is voor jouw woning, chalet, tuinhuis of schuur is afhankelijk van jouw persoonlijke eisen en smaak. Om je te helpen met het maken van de juiste keuze hebben wij de drie bekendste soorten gevelbekleding op een rijtje gezet.

Houten gevelbekleding

Het grootste voordeel van houten gevelbekleding is de natuurlijke en chique uitstraling. Een woning met echte houten gevelbekleding straalt warmte en gezelligheid uit. Hout vormt bovendien een natuurlijke buffer voor temperatuurverschillen en helpt met het isoleren van de woning. Het nadeel van hout is echter wel dat het veel onderhoud vereist. Wanneer houten gevelbekleding slecht onderhouden wordt kan het gaan rotten, waardoor het sneller vervangen moet worden. Door jouw houten gevelbekleding goed te onderhouden kun je lang genieten van een prachtige woning met een luxe uitstraling.

Gevelbekleding van metaal

Gevelbekleding van metaal is de meest onbekende uit dit lijstje. Er zijn verschillende soorten metalen gevelbekleding verkrijgbaar. Zo kun je kiezen uit koper, voor een roodbruine tot groene uitstraling, of aluminium, voor een robuuste uitstraling. Ook is het mogelijk om een RVS of zinken gevel te laten plaatsen. Metalen gevelbekleding geeft jouw woning een luxe en stoere uitstraling. Het nadeel van metalen gevelbekleding is echter wel dat het snel verweerd en niet zijn originele kleur behoudt.

Kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding kent nagenoeg de meeste voordelen in dit lijstje.

  • Kunststof gevelpanelen hebben natuurgetrouwe houtstructuur, waardoor de mooie, luxe uitstraling van hout gecombineerd wordt met alle voordelen van kunststof.
  • Kunststof gevelbekleding is onderhoudsarm. Het hoeft niet eens in de zoveel tijd geschuurd, geschilderd en/of gelakt te worden. Door jouw kunststof gevelbekleding zo nu en dan te reinigen voorkom je dat er op de kunststof gevelpanelen aanslag vormt en kun je jarenlang genieten van een prachtige gevel.
  • Jarenlang genieten van een prachtige, verzorgde gevel die weinig onderhoud behoeft? Kunststof gevelbekleding heeft een levensverwachting van circa 30 jaar. Dit zorgt ervoor dat kunststof gevelbekleding een kostenefficiënte investering is.
  • Kunststof gevelbekleding is uv-vast. Verkleuringen door zonlicht zijn dus uitgesloten.
  • Kunststof gevelpanelen zijn dankzij een kliksysteem eenvoudig te monteren.
  • Kunststof gevelpanelen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Tevens heb je de keuze uit een matte of een glanzende variant.
  • Kunststof gevelbekleding heeft tot 10 jaar garantie.