De ontwikkeling van een eigen huis

bouw

Een stuk grond kopen en er zelf een huis opbouwen? Dat is voor veel mensen een droom die niet bepaald binnen handbereik is. Toch is het handig om u alvast te verdiepen in de stappen en informatie die nodig is om u voor te breiden op het bouwen van een huis. Met de onderstaande informatie helpen we u op weg naar uw droom om zelf uw huis te bouwen.

De woningmarkt trekt dit jaar langzaam weer aan volgens de cijfers maar toch is het nog veel slimmer om een eigen huis te bouwen. Als u de financiën goed in kaart brengt kunt u er zelfs een flinke winst op maken.

Zelf een huis bouwen biedt veel voordelen omdat u het volledig naar uw eigen wensen kunt inrichten. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen wat voor vloeren u wilt, kies bijvoorbeeld voor een goedkope gietvloer die ook nog eens super lang mee gaat. Daarnaast kunt u zelf de indeling van uw woning en natuurlijk het interieur bepalen.

Koop een stuk grond

Een eigen huis bouwen begint met het kopen van een kavel, dit is een stuk grond waarop u de woning kunt bouwen. Naast een kavel heeft u ook nog een bouwvergunning nodig en dat is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Het aanvragen van een bouwvergunning duurt tegenwoordig minimaal een paar maanden en dan nog is het onzeker of het wordt goedgekeurd.

Stel een wensen lijst op

Voordat u ook maar ergens aan begint is het verstandig om een wensenlijst op te stellen. Aan de hand hiervan wordt vaak een ontwerp gemaakt. Het is handig om na te denken over welke onderdelen u echt nodig heeft, denk hierbij wel aan de lange termijn omdat u waarschijnlijk langer in het te bouwen huis gaat wonen. Neem bijvoorbeeld goedkope led spots die ook nog eens een lage stroomrekening opleveren. Verdeel de wensen in fasen zodat u niet alles in één keer hoeft te kopen. Bereken ook alvast wat u voor uw interieur nodig heeft.

Maak een financieel overzicht

Aan de hand van uw wensenlijst kan er een financieel overzicht gemaakt worden. Dit is één van de belangrijkste stappen bij het bouwen van een eigen huis maar toch gaan veel mensen hier de fout in. Bepaalde onderdelen zoals de kosten voor de gietvloer, gordijnen en verlichting worden bijvoorbeeld vaak onderschat. Naast de kosten voor de bouw van uw woning moet u natuurlijk ook rekening houden met de nodige renovaties, bijvoorbeeld om zaken als uw houten trap te renoveren.

Kunststof kozijnen

Iedere nieuwe woning wordt tegenwoordig van kunststof kozijnen voorzien. Dit is niet voor niets; het scheelt aanzienlijk in onderhoud en daardoor in kostprijs. Ieder aspect aan gevel, raam, deur, kozijn en schuifpui is te realiseren in kunststof. Een van de meest hoogwaardige leveranciers van kunststof kozijnen is het Duitse concern Schüco International. Laat u kunststof kozijnen en schuifpuien op maat maken, dan kiest u voor een leverancier aangesloten bij Schüco International.