5 tips voor goedkope rolluiken

Rolluiken gaan veel problemen tegen en het is goed om te bepalen om welke redenen u graaf rolluiken wilt. Zo zijn een aantal mogelijke voordelen: inbraakbeveiliging, privacy, zonwering, isolatie, verduistering of geluidswering. Dit zijn zomaar een aantal voordelen van rolluiken en die bepalen voor een groot deel welk type rolluik voor u geschikt is. Wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar rolluiken die helpen tegen de zon en de woning donker houden, dan is een goedkopere variant beter. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kunststof, aangezien dit materiaal relatief goedkoop is. Rolluiken die ook dienen om inbraak te voorkomen, geluid te weren en beter te isoleren, zal wel resulteren in een duurder rolluik. Zo kies je in deze situatie namelijk eerder voor een rolluik voor aluminium, aangezien dit materiaal deze zaken beter kan realiseren. Belangrijk is dus wat je uitgangspunt is en vandaar uit bekijken we een vijftal tips.

Tip 1 Handmatig versus elektrisch

De eerste tip is misschien voor de hand liggend, maar handmatige bediening is uiteraard goedkoper. Elektrische bediening is natuurlijk luxer, maar vraagt wel kosten met betrekking tot een motortje en dit laat de prijs wel onnodig stijgen.

Tip 2 merkkeuze

Bepaalde merken bieden alreeds goedkope varianten aan en deze modellen geven vaak ook een hoop aantal jaren garantie. Op deze manier bent u dus verzekerd van weinig toekomstige kosten en heeft u veel zekerheid.

Tip 3 Doe het zelf

Niet iedereen is even handig, maar wanneer je zelf handig bent of iemand kent die een echte klusser is, dan kan je flink besparen op de montagekosten. Het plaatsen van een rolluik kan al gauw honderd tot tweehonderd euro kosten en u kunt dus flink besparen op de rolluik prijzen.

Tip 4 Kwantiteit voordelen

Vaak geldt dat hoe hoger de aankoophoeveelheid of aankoopbedrag, hoe groter de kans is op korting op relatief grote aankopen. Zo kan het zo zijn om gerust tien procent korting te pakken op rolluiken voor het gehele huis.

Tip 5 Vergelijk offertes

Wil je rolluik prijzen die betaalbaar zijn, dan dien je je goed te oriënteren. Dit betekend concreet, vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Zo weet je gauw welke aanbieder het meest geschikt is. Ook op andere aspecten dan de prijs kan je vergelijken. Ga je vergelijken? Zorg dan wel dat je een beeld in je hoofd hebt welke materialen, afmetingen en andere belangrijke aspecten je graag terug wilt zien.