Hoe zien de badkamers van 2016 eruit?

Badkamers zijn tegenwoordig steeds meer het toneel van innovatie en technologische hoogstandjes. Inspirerende ontwerpen en een focus op functionaliteit maakt de badruimte van 2016 meer gevarieerd en spannender dan ooit. Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamers? En wat zijn de mogelijkheden als u besluit uw badkamer te renoveren? De nummer één trend van 2016 is om de badkamer in te richten als een plaats waar comfort voorop staat. Dat betekent dat handige functies steeds meer geïntegreerd worden in de verschillende apparaten in en rond deze belangrijke relax ruimte. Daarbij kunt u denken aan de badkamercollectie Vivia van Villeroy & Boch. Een douchepaneel waar u spullen droog kunt opslaan tijdens het douchen, een speciale kruk die dient als zitmeubel en opslagmeubel, en een slim ontworpen wastafel die handig gebruikt maakt van het extra diepe design: dat zijn dingen waar u uw badruimte nog handiger mee kunt inrichten. Ook drempelloze douchevloeren van de Inifinityseries Metro en Squaro passen in die trend, waarbij comfort centraal staat.

 

Kleurrijke badkamers

In 2016 brengt Villeroy & Boch kleur weer helemaal terug in de badruimte. Het merk beweegt weg van de natuurtinten en monochrome designs van de afgelopen jaren en introduceert met de Vanity Series Artis, die ontworpen is door Gesa Hansen, een nieuw kleurenschema waarin geel, rood, groen en blauw centraal staan. Ook de verschillende ligbaden (de La Belle, Squaro Edge 12 en de Loop & Friends) zijn in meer dan 200 on-demand kleuren verkrijgbaar. Meerdere modellen van keramische opzetwastafels, die eveneens in bijpassende tinten te bestellen zijn, zorgen ervoor dat ook het badkamermeubel volledig bijpassend vorm gegeven kan worden.

Leefbaarheid staat centraal

De badkamer is, net als de woonkamer en de keuken, een plek om te leven. Daarom staat wellness centraal: een badruimte is niet alleen een plek om snel te douchen, maar om te genieten en te verblijven. Villeroy & Boch hebben daarom verschillende badkamermeubels ontworpen waarin houtkleuren gecombineerd worden met lichte en donkere lakkleuren. Subtiele combinaties maken de badruimte tot een warme en gezellige, ruime plek, waar je rustig tot jezelf kunt komen.

Retrodesigns zijn in

Villeroy & Boch lopen voorop in de trend om retrodesigns terug te brengen in het interieur. Dat zie je niet alleen terug in de vintage kleuren, maar ook aan de manier waarop tijdloze vormen en modellen teruggebracht worden in de designs van badkamermeubels, douches en toiletten die je in 2016 kunt kopen.

Praktische ontwerpen voor de kleine badkamer

De badruimte is steeds vaker een kleine ruimte. Villeroy & Boch speelt in op de behoefte om functionaliteit te blijven combineren met design en elegantie. Met de Architectura en de O.novo biedt Villeroy & Boch dan ook praktische oplossingen voor de kleine badkamer, die desalniettemin een gevoel van ruimte en verfijndheid geven. Zo kunt u ook in een kleine badkamer prima uit de voeten.

Een persoonlijke badruimte

Samenvattend kun je zeggen dat in 2016 de badkamer een meer persoonlijke ruimte wordt, waarin iedereen zich op zijn eigen manier thuis wil voelen. Dat wordt mogelijk gemaakt door douchebakken, wastafels, ligbaden en badkamermeubilair in het ontwerp af te stemmen op de individuele behoefte van de gebruiker. Daarmee komt het merk tegemoet aan de behoefte van de moderne consument, en geeft het een unieke en persoonlijke stijl aan uw badkamer.