Kopen van een huis

De voordelen van het kopen van een woning

Nu de huizenmarkt weer een beetje bijtrekt, kiezen weer steeds meer mensen voor het kopen van een woning. Maar wat zijn de voordelen van het kopen van een woning, in vergelijking met het huren van een huis? Meer over dit onderwerp leest u in onderstaande tekst.

 

Ten eerste is het kopen van een woning voor velen goedkoper dan het huren van een woning. Natuurlijk is het kopen van een woning een grote investering, maar op het gebied van de maandelijkse lasten bent u vaak goedkoper uit als u een woning koopt dan wanneer u een woning huurt. Uitzondering van de regel is het huren van een woning in de sociale huursector, want de huur van deze woningen zijn vaak lager dan de hypotheek van koopwoningen. Echter, over het algemeen geldt dat het kopen van een woning maandelijks minder geld kost dan het huren van een vergelijkbare woning.

 

Daarnaast wordt u na het kopen van een woning huizenbezitter. Dit betekent dat u niet meer gebonden bent aan regels van verhuurders en huisbazen, maar zelf kunt beslissen wat u wel en niet met uw woning doet. Uiteraard dient u hierbij rekening te houden met de wensen van de gemeente (voornamelijk bij het verbouwen van uw woning), maar over het algemeen heeft u wel meer vrijheid als u een woning koopt. Zo mag u bij sommige verhuurders niet eens gaten in de muur boren, waardoor u erg beperkt kan zijn in het inrichten van uw huis. Door te kopen, heeft u hier geen last meer van.

 

Tot slot heeft u bij het kopen van een huis nooit meer te maken met een huisbaas of verhuurder. In plaats van steeds de huisbaas of verhuurder te bellen als er iets met uw woning is, kunt u nu alles zelf regelen en alles op uw manier afhandelen.