Luchtvochtigheid in huis verhelpen?

Luchtvochtigheid in huis kan een hoop problemen veroorzaken. Om te beginnen is dit slecht voor jouw gezondheid en die van eventuele medebewoners. Wanneer er sprake is van luchtvochtigheid in huis betekent dit namelijk vrijwel altijd dat je woning niet voldoende geventileerd wordt. Vochtige en vervuilde lucht blijft hierdoor langer hangen. Veel Nederlanders ervaren dan ook gezondheidsproblemen als gevolg van een slecht geventileerde woning. Je kunt hierbij denken aan problemen als astma, chronische verkoudheid en hoofdpijn. Als vocht te lang in een bepaalde ruimte blijft hangen, zal er eerder sprake zijn van schimmelvorming. Ook dit is absoluut niet goed voor je gezondheid en bovendien ziet het er ook zeker niet fraai uit. Indien jij last hebt van dergelijke problemen, is het belangrijk dat je de oorzaak zo snel mogelijk aanpakt.

Vergeet niet om de oorzaak aan te pakken

Er zijn diverse antischimmelproducten die je kunt gebruiken als je last hebt van schimmelvorming in de badkamer. Echter, pak je met deze middelen niet de oorzaak van het probleem aan, namelijk luchtvochtigheid in huis. Om te beginnen is het belangrijk om de woning zo nu en dan te laten luchten. Zet ramen en deuren in de badkamer bijvoorbeeld open nadat je er gebruik van hebt gemaakt. Op deze manier wordt de vochtige lucht afgevoerd en krijgt schimmel geen kans. Wie slim is, laat echter ook een goed mechanisch ventilatiesysteem in de woning plaatsen. Met een goed ventilatiesysteem is luchtvochtigheid in huis verleden tijd. 

Een ventilatiesysteem, maar nog wél luchtvochtigheid in huis?

Heb jij al een ventilatiesysteem in huis, maar nog steeds last van luchtvochtigheid in huis? Dan werkt jouw ventilatiesysteem hoogstwaarschijnlijk niet meer naar behoren. Laat dit systeem dan ook goed controleren door een specialist, zodat je dit kunt uitsluiten of verhelpen. Indien het ventilatiesysteem onderhoud nodig heeft, kan de specialist dit voor je verzorgen. Soms is het ook beter om je oude systeem compleet te vervangen, bijvoorbeeld omdat een nieuw systeem veel efficiënter zal zijn. Bovendien verbruiken oudere ventilatiesystemen tot wel tien keer zoveel stroom als de meest moderne units doen.

Een WTW unit is vaak de beste oplossing

Ben jij op zoek naar een modern en efficiënt verwarmingssysteem? Dan is een WTW unit een uitstekend ventilatiesysteem. Bij dit systeem wordt vervuilde lucht mechanisch afgevoerd, terwijl frisse lucht ook weer mechanisch wordt toegevoerd. WTW staat voor Warmteterugwinning. Bij een WTW unit wordt de vers aangevoerde lucht verwarmd met behulp van de temperatuur van de ‘oude lucht’. Op deze manier hoef je minder hard te stoken, waardoor je meer kosten bespaart. Een WTW unit is dan ook een goede investering.

 

Wil jij een mechanisch ventilatiesysteem laten plaatsen of onderhouden? Dan is het belangrijk dat je een specialist inschakelt. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de woning op de juiste manier geventileerd wordt. Luchtvochtigheid in huis zal dan snel verdwenen zijn!