Outplacement

Wanneer u ziek thuis zit is dit al vervelend genoeg. Toch wordt het soms nog vervelender wanneer u vanwege uw ziekte uw huidige beroep niet meer uit kunt gaan voeren. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor genaamd outplacement. Bij outplacement keert u terug in het werkveld, maar dan in een hele andere functie en vaak ook binnen een ander bedrijf. Dit klinkt in eerste instantie misschien een beetje onwennig voor u, maar er zijn veel mensen u voor gegaan die een succesvol outplacementtraject hebben voltooid. Op deze pagina geven wij u meer informatie over wat outplacement is en wat de kansen voor u hierin zijn.

Een andere baan die beter bij u past

Als u met outplacement start gaat u op zoek naar een andere baan in een andere branche. Deze baan past beter bij u en is door u goed uit te oefenen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die eerst docent waren en nu buschauffeur. Uiteraard worden er u niet zomaar banen aangeboden in een andere branche. Tijdens een outplacementtraject wordt u uitvoerig getest en wordt er uiteindelijk gekeken wat het beste bij u past.

Een succesvol outplacementtraject

De kans is groot dat u voor het lezen van dit artikel nog nooit gehoord heeft van outplacement, u bent niet de enige. Het begrip is vrij nieuw maar zeker niet vol kinderziektes. Het is namelijk zo dat 80% van de mensen die een outplacementtraject hebben gevolgd, dit succesvol binnen de tijd hebben afgerond. De overige mensen die dit niet hebben gehaald, hebben in een later tijdsbestek alsnog het traject succesvol afgerond.

Bent u geïnteresseerd in outplacement?

Bent u geïnteresseerd in outplacement? Bespreek dit dan eens met uw werkgever. Samen met uw werkgever kunt u ervoor kiezen om een outplacementtraject te starten en een nieuwe baan te vinden in een andere branche. Veel mensen gingen u al voor, dus waarom u niet?