De voordelen van dakisolatie

Van alle warmte in huis gaat er wel 30% verloren via het dak. De meest besparende vorm van isolatie is dan ook dakisolatie. Wanneer het dak van jouw huis of gebouw dan ook nog niet geïsoleerd is, is het de moeite waard om je hier eens verder in te verdiepen. Het isoleren zorgt er niet alleen voor dat er minder warmte verloren gaat, maar het zorgt er ook voor dat de temperatuur binnen meer gelijk blijft. In de zomer is het dus ook koeler in huis.

De prijzen

Het isoleren het dak brengt in eerste instantie aardig wat kosten met zich mee. Het is tenslotte in veel gevallen te lastig om het zelf te doen en het inhuren van een isolatiebedrijf kost geld. Per bedrijf kunnen de kosten echter tot wel 40% verschillen, het loont dus in veel gevallen zeker de moeite om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. De prijs heeft alles te maken met het materiaal wat er gebruikt wordt bij de isolatie. Hierbij zijn er vier materialen die het vaakst gebruikt worden, namelijk: EPS parels, PUR Schuim, PIR Platen en Glaswol. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voordelen en ook een eigen prijs. Per woning kan het verschillen welk materiaal het meest geschikt is. Dit hangt vaak af van het bouwjaar van de woning. Het bedrijf wat de isolatie uit zal voeren zal je hierbij ook uitgebreid willen adviseren.

Welke vorm van isolatie

Er zijn een aantal verschillende manieren om het dak te isoleren. Zo kan de binnenzijde of de buitenzijde worden geïsoleerd. Er is ook de optie om de zoldervloer te isoleren. Dit is vooral handig wanneer de zolder niet benut wordt als leef- of woonruimte. De zolder wordt dan ook niet verwarmt wanneer deze geïsoleerd is.