Diensten

U kent het wel. U wilt verbouwen maar alles is zo verschrikkelijk duur. Het inhuren van een aannemer zal op een gegeven moment wel moeten gebeuren als u het verbouwen niet geheel zelf wil doen, maar u hebt geen flauw idee wat het ongeveer gaat kosten, en wat u zelf kunt doen om op die kosten te besparen. Bovendien adviseert uw aannemer van alles en nog wat en hebt u geen enkel benul of het klopt wat hij zegt, en of er geen betere of goedkopere oplossingen voorhanden zijn.

De oplossing? Lees uzelf in, en dat is precies wat u op onze website ksb-bouwtotaalconcept.nl kunt doen. We geven allerhande tips en trucs om het onderhoud, verbouw en nieuwbouw zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

In de bouw zijn er tal van dienstverleners actief die elk hun eigen diensten promoten. Het zoeken naar een kwalitatieve en betaalbare partner kan daarom een hele klus zijn. Stel dat u bijvoorbeeld een loodgieter nodig hebt. Als u Google aanslingert en op zoek gaat naar loodgieters bij u in de buurt, is de kans groot dat u een redelijk aantal loodgieters bij u in de buurt vindt. Maar hoe kom je nou te weten of het om een goede loodgieter gaat?

Allereerst kunt u kijken of een loodgieter is aangesloten bij een keurmerk of een ondernemersorganisatie. Zo is er voor loodgieters, elektriciens en dergelijke UNETO-VNI. Dat een loodgieter daarbij is aangesloten zegt uiteraard niet alles, maar het kan wel een indruk geven.

Voor de meeste branches zijn er wel dergelijke ondernemersorganisaties te vinden. Zo is er voor aannemers het BouwGarant keurmerk. De meeste keurmerken bieden behalve enkel een lidmaatschap tevens bemiddeling in het geval er problemen ontstaan. Een keurmerk kan dus niet enkel een indruk geven over hoe serieus een onderneming is, maar daarnaast ook bemiddelen als zaken niet gaan zoals ze zouden moeten gaan.

Naast keurmerken en ondernemersorganisaties kunt u in de buurt rondvragen naar ervaringen. Vaak zijn er wel mensen te vinden die een bepaalde loodgieter of elektricien aan kunnen bevelen of juist afraden.

Tenslotte kan het uiteraard ook geen kwaad om bij meerdere bedrijven offertes aan te vragen. Ga vooral niet zonder meer met de goedkoopste in zee, maar laat de aanbieders hun offerte uitleggen en verklaren waarom ze duurder zijn dan de concurrent. Kwaliteit kan immers niet altijd goedkoop zijn, dus soms is het raadzaam om simpelweg iets meer te besteden.
Wanneer u twijfelt aan de kwaliteit maar geen budget hebt voor nieuwe producten, kun je ook altijd kijken naar gerenoveerde producten. Kwalitatief hoeft dit niets onder te doen t.o.v. nieuwe producten maar kan wel aanzienlijk in prijs schelen.