Handige gadgets voor in de badkamer

De badkamer is een plek waar je nog best een deel van je leven in doorbrengt. Het is ook een plek waar je even tot rust kunt komen en jezelf kunt opfrissen. Het is daarom belangrijk dat ook je badkamer zelf rustgevend is en een plek is om je terug te trekken. Maak je badkamer extra fijn, door er wat handigheidjes in te verwerken.

Muziekspeler

Wat is er nou fijner dan lekker zingen onder de douche? Helaas is een telefoon niet altijd even water bestendig. Wel is het een mogelijkheid om een bluetooth speakertje aan te schaffen die waterproof is. Je koppelt dan je mobiel aan de speler en kan deze bijvoorbeeld via een zuignap aan de muur plakken. Zo kan je onder de douche staan en swingen wat je wilt. De besturing gaat dan via de speaker.

Spiegel ontwasemen

Je kent het wel: je stapt de douche uit en wilt in de spiegel kijken, maar helaas. Deze zit vol met waterdruppels en je kunt er dus niet doorheen kijken. Met je hand probeer je wat weg te vegen, maar het komt ook gelijk weer terug. Een leuke gadget hiervoor is een mini ruitenwisser. Deze plak je met een zuignap een je spiegel vast en kun je in 1 beweging een gedeelte vrij maken van damp. En wat luxere oplossing, is om een elektrische verwarming te gebruiken. Spiegelverwarming om precies te zijn. De spiegel fungeert dan ook als verwarming. Hierdoor is het niet mogelijk dat er damp op nestelt.

Zuiniger douchen

Genieten en toch geld besparen door zuiniger te douchen. Er bestaat een systeem die een deel van het water dat in het doucheputje terecht komt opvangt en weer opnieuw gebruikt. Zo zal je waterverbruik al snel een stuk minder worden. Een iets simpelere oplossing: een klokje in je douche hangen. Zo kan je precies zien hoe lang je al doucht. Verder zijn er ook verschillende douchekoppen die het waterverbruik verminderen.

Handdoek warmer

Wil je het gevoel hebben dat jij je in een spa bevindt? Zorg dan dat je handdoek lekker warm is door deze over de verwarming te hangen. Of nog beter; zet hem in een speciale handdoekwarmer. In enkele minuten worden de handdoek en pyjama tot een aangename temperatuur verwarmt.

Overige gadgets

Als je even gaat zoeken, blijkt dat er honderden gadgets zijn die leuk zijn om in de badkamer te gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan een tandpasta pers, zodat je alles uit je tube kunt halen. Of een notitieboekje die waterbestendig is, zodat je al je ideeën die je onder de douche krijgt kunt opschrijven.