Waarom kiezen voor led inbouwspots?

Inbouwspots worden vaak gebruikt onder bijvoorbeeld uw keukenkastjes, maar kunnen op veel meer plaatsen in uw huis worden gebruikt. Vaak hebben mensen inbouwspots bij hun schuifpui of in de erker. Hierdoor hebt u voldoende licht in huis en geen grote lampen hangen, wat een ruimtelijk effect aan uw woning geeft.

Wat zijn de voordelen?

Een led inbouwspot heeft een langere levensduur wat dus scheelt in het vervangen van uw spots. Daarbij zijn zij energie zuinig en kunnen op dezelfde wijze worden geplaatst al dat u voorheen met uw traditionele spots deed. Ook zijn de pots dimbaar, wat meer sfeer geeft dan die ouderwetse bouwlamp. Inbouwspots led  zijn en infrarood en UV vrij. Een led lamp kan voor 75% worden gerecycled en daardoor dus zeer milieuvriendelijk. Daarbij gaat een Led inbouwspot veel langer mee in het gebruik wat weer scheelt in de aanschaf van nieuwe lampen.

Waar moet u op letten?

Als u voorheen een halogeenspot van 50 watt gebruikte kunt u deze nu vervangen door een 5W Led spot. In aanschaf kan het zijn dat een led lamp wel duurder is dan de oude halogeenspot. Maar door het zuinige verbruik heeft u deze investering al snel weer terug verdiend. Daarbij worden de Led lampen nu meer op grote schaal geproduceerd, waardoor de prijzen aan het zakken zijn. Let wel goed op de afmetingen, zeker bij het vervangen van inbouwspots. Bij led lampen wordt meestal aangegeven of ze retrofit zijn, wat betekent dat ze dezelfde afmetingen hebben als de traditionele lampen. Lees hier meer informatie over led lampen..