De voordelen van online bouwmarkten

De afgelopen jaren zijn veel fysieke bouwmarkten failliet gegaan. De grote winkelketens bestaan nog maar de kleinere ondernemers hebben het heel moeilijk. Een aantal bouwwinkels bestaan inmiddels al niet meer en dat is zonde. Toch hebben deze bouwwinkels het aan hun zelf te danken. De ondernemers achter deze winkels hebben te lang gedacht dat online een kanaal is waar ze zich niet mee hoefden bezig te houden. Onterecht blijkt nu.

De reden dat de grote ketens nog wel bestaan komt enerzijds door de prijsvoordelen die zij hebben dankzij grote inkoopvolumes. Maar ook omdat deze ketens veel hebben geïnvesteerd in hun online verkoopkanaal.

Makkelijk vergelijken

Een consument kan zich online veel makkelijker oriënteren en ook verschillende aanbieders vergelijken. Wanneer je in de winkel staat en benieuwd bent of jouw gewenste product ergens goedkoper te verkrijgen is dan wil je niet een half uur naar de concurrent rijden om daar te ontdekken dat het product helemaal niet goedkoper is. Online heb je in een paar klikken een overzicht van de prijzen bij concurrenten. Zo bied je jezelf de laagste prijsgarantie! Op deze manier hebben wij laatst zelf een tafellamp bij Directlampen.nl gekocht en ook onze vijverfilter van Haxo is op dezelfde wijze aangeschaft.

Minder tijd

Een ander voordeel van het shoppen bij een online bouwwinkel is de tijdswinst. In plaats met het hele gezin op zondagmorgen je bed uit te moeten om naar de winkel te gaan kan je heel simpel online achter je bureau bestellen. Geen files, geen benzinekosten en meer tijd over voor leuke dingen.

Waar moet je op letten?

Wees wel voorzichtig met online bestellen. Je wilt natuurlijk wel zeker zijn dat je bestelling ook daadwerkelijk goed terecht komt. Wij raden aan om reviews van andere consumenten door te lezen en om te kijken of de winkel is aangesloten bij het bekende ‘thuiswinkel keurmerk’.