Het verwijderen van Graffiti

Er zijn op straat prachtige kunstwerken te vinden die gemaakt zijn met graffiti. Helaas wordt de verf alleen in deze tijd veel gebruikt bij het vernielen van bushokjes, gebouwen, noem het maar op. Jammer is dat, want zo ontstaat er een negatief beeld bij iets wat gebruikt wordt om kunst mee te maken. Is jouw eigendom beklad met Graffiti? Dan wil je natuurlijk graag weten hoe je dit er weer af krijgt.

Graffiti

Graffiti, dat zie je veel om je heen. De een houdt ervan en de ander vindt het helemaal niets. Van vroeger uit wordt de verf gebruikt om te laten zien dat iemand op een bepaalde plek is geweest. Afbeeldingen en teksten worden met verf op verschillende dingen aangebracht. Het is een manier om je huis, auto of andere dingen mee te versieren. Met graffiti kun je als creatieveling prachtige stukken maken. Echter wordt het helaas vaak gebruikt op andermans spullen. Dit komt zo vaak voor dat het in deze tijd snel geassocieerd wordt met vandalisme. Zonde voor al die artiesten die graffiti gebruiken om echte kunstwerken mee te maken.

Het verwijderen van Graffiti

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat jouw spullen vol gekladderd staan met tekst of tekeningen. Graffiti is namelijk moeilijk te verwijderen. Als je een te harde en ruige methode gebruikt bij het verwijderen van de verf is de kans groot dat de ondergrond beschadigd. Laat deze klus voor alle zekerheid aan een expert over. Die zorgt ervoor dat het er weer zo goed als nieuw uit komt te zien. Vergeet uiteraard niet eerst aangifte te doen bij de politie voordat je het laat verwijderen. Het verwijderen van graffiti kan op verschillende manieren. Door heet water onder hogedruk te gebruiken weekt de verf vanzelf los. Biologische afbreekbare schoonmaakmiddelen werken ook heel goed. Een andere manier is stoomstralen. Op deze manier wordt er water met straalmiddel tegen de verf aangeblazen. Geen paniek dus, genoeg manieren om de verf te verwijderen.

Beschadigingen kun je voorkomen

Hoe frustrerend zou het zijn als je bedrijfspand net graffiti-vrij is gemaakt en na een aantal dagen staat er weer iets op. Kun je weer aan de gang om alles te verwijderen. Speciale coating is heel goed te gebruiken om beschadigen die vaak ontstaan bij het schoonmaken te voorkomen. Hierdoor hecht de graffiti niet aan de ondergrond. Dan is de graffiti makkelijker te verwijderen zonder de boel kapot te maken.

Hulp nodig? Neem dan contact op met een klusjesman bij u in de buurt door het contactformulier in te vullen. Je ontvangt dan geheel vrijblijvend een offerte voor het verwijderen van graffiti.