Renovatie van kop tot staart en alles daartussen

Ga volledig voorbereid te werk als je je woning eens goed wilt aanpassen. Lees onze tips om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt! zorg er bijvoorbeeld voor dat als er veel verplaatst moet worden je een verhuisbedrijf inhuurt. Dit neemt veel werk uit handen. 

Het schema

Alles begint met een idee, dat wordt uitgewerkt tot een plan en in een gedetailleerd schema terechtkomt. Klinkt logisch, toch? Heel veel mensen slaan deze stap echter over en gaan direct aan de slag, wat veel problemen oplevert. Het is namelijk erg belangrijk om voor jezelf helder te hebben welke klussen het belangrijkste zijn en welke je voor later kunt bewaren. Het komt je spaargeld niet ten goede als je er allemaal karweien bij gaat pakken die zich niet in je schema bevinden. Bovendien gooi je dan heel je planning overhoop.

De hulp

Afhankelijk van hoe ingrijpend de verbouwing is, is hulp inschakelen wel zo verstandig. Voor vakwerk moet je bij een aannemer zijn met wie je een persoonlijke klik en een vertrouwensband opbouwt. Leg heel precies vast wat er moet gebeuren, zodat je niet tegen nare verrassingen aan loopt.

Voor iets simpeler projecten kun je uiteraard – tijdig! – vrienden en familieleden inschakelen. Ga wel na of zij voor de werkzaamheden waarbij je hun hulp nodig hebt voldoende verzekerd zijn.

Het puin

Sloop- en renovatieklussen leveren nogal wat afval op. Dit mag nooit of te nimmer in de weg blijven liggen om het risico op ongelukken zo veel mogelijk te beperken! Kies er daarom voor om bij een professioneel bedrijf een container te huren waarin je de door jou gekozen afvalstroom kunt verwerken. Dit heeft bovendien als voordeel dat je je om de verwerking van het puin geen zorgen hoeft te maken; de chauffeurs van Regiocontainer komen namelijk je bak brengen, halen en tussentijds legen!