Werkschoenen voor in de bouw

 Het dragen van werkschoenen zorgt voor een veiligere omgeving en daarom is het verplicht om werkschoenen te dragen voor mensen die in de bouw werken. Je hebt vaak een ruime keuze aan werkschoenen en daarom is het lastig om te kiezen welke schoenen nou juist voor jou geschikt zijn.

Eisen

Het is belangrijk om eerst te bepalen aan welke eis de werkschoenen moeten voldoen. Voor mensen in de bouw is het belangrijk dat de tenen worden beschermd met een veiligheidsneus voor vallende (zware) objecten en dat er geen scherpe voorwerpen door de zool heen kunnen komen. De normering S3 is geschikt voor mensen in de bouw. Werkschoenen met een S3-normering zijn antistatisch (ze nemen energie op in de hak), zijn waterbestendig, anti-slip en hebben een veiligheidsneus en –zool.

Lichte werkschoenen

Werkschoenen staan bekend om hun grofheid en zware gewicht. Tegenwoordig wordt er veel gewerkt met composiet en kevlar in plaats van staal en dat zorgt ervoor dat de werkschoen een stuk lichter is. De materialen zijn even sterk als staal, maar bij het dragen van lichte werkschoenen en je minder snel

vermoeid en krijg je minder snel last van pijnlijke voeten.

Hoog of laag model werkschoen

Veiligheidsschoenen met een S3-norm zijn de meest gekozen werkschoenen dus misschien is het handig als je nog meer keuzes maakt zodat je een beetje kunt filteren. Je kunt de keuze maken tussen een hoog of laag model. Werk je veel op je hurken dan is een laag model beter. Een hoog model is beter voor de bescherming van je enkels en voor steun tijdens het staan of lopen.

Brede voeten

Heb je last van brede voeten of een brede wreef en zitten werkschoenen vaak niet lekker? Kies dan voor werkschoenen met een grotere breedtemaat. Werkschoenenwinkel.NL heeft speciaal veiligheidsschoenen voor mensen met brede voeten.