Aandachtspunten bij een verbouwing

Zit je al voor langere tijd te twijfelen om het een en ander te gaan verbouwen? Dan kun je gaan kijken wat je exact wilt uitbesteden en wat je zelf kunt oppakken gedurende de verbouwing. Hiervoor is het altijd verstandig om eerst even een afspraak te maken met een aannemer. Dan heb je direct ook een duidelijk kostenplaatje.

Kiezen van de juiste aannemer

Om de verbouwing in de juiste banen te laten leiden is het belangrijk om de juiste aannemer te kiezen. Heb je nog niet eerder contact gehad met een aannemer uit de regio? Dan kun je ervoor kiezen om wat na te vragen bij bekenden of zij een goede aannemer weten. Dan heb je direct ook een kostenplaatje. Daarbij is het ook mogelijk om meerdere aannemers te vragen voor een gesprek en het maken van een kostenplaatje.

Wat kun je zelf doen?

Als je met de aannemer in gesprek gaat, kun je ook direct kijken wat je zelf allemaal kunt doen en zo proberen wat kosten te besparen. Ga niet ten koste van alles zelf wat proberen te klussen of slopen, want dat kan ervoor zorgen dat je alleen maar meer kwaad doen dan goed. Bespreek dit dus duidelijk met de aannemer. Wellicht heb je een vriend of familie die handig is en je ook wel een handje kan helpen.

Ga veilig te werk

Wat je ook zelf wilt gaan doen aan je eigen woning, zorg wel dat je veilig te werk gaat. Dat geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen die eventueel een handje helpen. Moet je op hoogte werken, dan is het belangrijk dat je hier jezelf gemakkelijk maakt door met een ASC rolsteiger te werken in plaats van een ongemakkelijke ladder of andere verhoging waar je gemakkelijk van af kunt vallen. Het veilig werken begint bij het jezelf makkelijk te maken en geen ondoordachte dingen te doen. Het werken met een steiger is hiervoor maar een klein voorbeeld, maar denk bijvoorbeeld ook aan het dragen van beschermende kleding gedurende het klussen.